Страхотна свежа салата, на която ме научи майка ми.
Ще ви трябват:
6-7 големи червени чушки Капия /Ако са извън сезона ползвам от буркан, но обичам да са прясно изпечени./
300гр. сирене
2-3 краставици /най-вкусно е с корнишони, но и други сортове вършат работа. Само трябва да се съобрази количеството/
2-3 скилидки чесън или на вкус.
6-7 големи червени чушки Капия /Ако са извън сезона ползвам от буркан, но обичам да са прясно изпечени./
300гр. сирене
2-3 краставици /най-вкусно е с корнишони, но и други сортове вършат работа. Само трябва да се съобрази количеството/
2-3 скилидки чесън или на вкус.
2 лъжици заквасена сметана
1с.л. олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Краставиците се обелват, нарязват на дребни кубчета.
Начин на приготвяне:
Краставиците се обелват, нарязват на дребни кубчета.
Чушките се пекат, завиват се в плик да се задушат и вече изстинали се обелват, махат се дръжките и семената. Чесъна също се реже на ситно. Сиренето се намачква добре.
Сиренето се смесва с чесън, краставиците и сметаната.
За по-лесно напълване чушките се разрязват по дължина.
При сервиране се посоляват леко, ако е нужно и се поливат със струйка олио.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар