вторник, 9 октомври 2012 г.

Любимата ми бисквитена торта

Когато човек има желание да опита нещо ново, но не намери подходящите продукти, импровизира! Е, тази е от успешните ми импровизации. Основата е бисквитена, а крема е от торта Гараш, та това е моят бисквитен Гараш! 


 В малки формички е, защото продуктите ми бяха малко за голяма торта /това имах останало в хладилника/, а и.. не са ли сладки?! :)
 За напълването на 5-6 такива формички ще са ви нужни:
Пакет чаени бисквити с какао /моите бяха Еверест/
100гр. много меко масло
2-3с.л. прясно мляко
7-8с.л. заквасена сметана
2-3с.л. пудра захар
150-160гр. черен шоколад /имах 100гр. ковертюр и няколко реда млечен с лешници/
Малко какао за поръсване.

Бисквитите натрошете или смелете в блендер, сложете маслото и млякото и омесете тесто. Щом започнат да се образуват топки и да не се разпадат блатът е готов.
Крема направете като разбиете с миксер заквасената сметана и пудрата захар. На водна баня разтопете шоколада и след като изстине леко го добавете на тънка струя при непрекъснато разбиване в сметаната. Разбивайе до получаването на пухкав крем.
Във формичките сложете фолио, за да може да извадите тортичките при сервиране /ако ползвате голяма откопчаваща се форма за торта няма да е нужно фолио, но ще трябва да удвоите продуктите/. Направете плътен пласт от бисквитения блат по дъното и малко по стените. Сипете от крема и приберете в хладилник за поне 3-4 часа.



При изваждането трябва да дръпнете еднакво всички краища и ще излезе лесно. Декорацията е поръсено какао. Сложих и пудра захар, но тя бързо се топи.
Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар