вторник, 9 октомври 2012 г.

Сочен сладкиш с грозде


Необходими продукти:

- 2 яйца
135 г захар
- 4 супени лъжици масло, разтопено
- 60 мл. олио
80 мл. прясно мляко
- 1 ванилия

200 г брашно
- 3/4 ч. л. бакпулвер
- щипка  сол
- 400 г грозде (без семки) /аз имах такова със семки и го изчистих/
- пудра захар за поръсване, олио и брашно за формата


Начин на приготвяне:

Яйцата и захарта разбийте до побеляване, добавете олиото, маслото, млякото и ванилията. Брашното се пресява с бакпулвера, добавяйте го по малко в яйчената смес и бъркайте внимателно с шпатула. Оставете го за 10мин. След това добавете по-голямата част от гроздето, а останалото го оставете за поръсване отгоре. Сипете в намаслена и набрашнена форма /Аз ползвах 24см. откопчаваща се./, загладете и сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. След 15мин. отворете и сипете останлото грозде отгоре. Печете още около 40-45мин. до златисто. След изпичане се охлажда врху решетка. Можете при поднасяне да поръсите с пудра захар. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар