неделя, 25 ноември 2012 г.

Теглената баница на баба





Колкото и да ми е удобно с готовите кори, колкото и вкусни или пресни да са те, колкото и хубаво да са направени не могат да се сравнят с домашните. Винаги, когато имам време си доставям това удоволствие!
Вие също можете да го направите.
 Ще ви трябват:
1кг. брашно
3с.л. олио
3с.л. оцет
1с.л. сол
щипка захар
водата е колкото поеме за меко тесто
Допълнително олио или масло за намасляване - около половин чаша.
За плънката:
300-400гр. сирене
5 яйца
1 кофичка кисело мляко

Начин на приготвяне:
Пресейте тестото, направете кладенче и вътре сложете останалите съставки. Водата трябва да е топла. След като се омеси тестото се разделя на 8-9 топки. Всяка топка се разточва на кора с диаметър около педя и се оставя добре омаслена да отпочине.
След около 30-40мин. вече могат да се теглят. 
Разтеглете внимателно като дърпате от центъра навън.


                                                   
След като стане почти прозрачна се обират останалите дебели краища. Късат се лесно, но може и да ги изрежете.
Разпределя се плънката. 


 И се завива на въздушно руло. Захлупва се по-голяма част от кората, така че да задържи въздух и да има мехурчета. След като е готово рулцето се завива в кръг и се слага в средата на тавата.
Около първата се нареждат всички кори до края. Пече се в захрята фурна на 180-200С за около час, но я наблюдавайте.
 След като я извадите я напръскайте със студена вода и покрийте с кърпа, за да омекне.
Приятен апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар