неделя, 25 ноември 2012 г.

Пълнени червени чушки със сирене и краставица


Страхотна свежа салата, на която ме научи майка ми.

Ще ви трябват:
6-7 големи червени чушки Капия /Ако са извън сезона ползвам от буркан, но обичам да са прясно изпечени./
300гр. сирене
2-3 краставици /най-вкусно е с корнишони, но и други сортове вършат работа. Само трябва да се съобрази количеството/
2-3 скилидки чесън или на вкус.
2 лъжици заквасена сметана
1с.л. олио
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Краставиците се обелват, нарязват на дребни кубчета. 
Чушките се пекат, завиват се в плик да се задушат и вече изстинали се обелват, махат се дръжките и семената. Чесъна също се реже на ситно. Сиренето се намачква добре.

  
Сиренето се смесва с чесън, краставиците и сметаната.

За по-лесно напълване чушките се разрязват по дължина.  

При сервиране се посоляват леко, ако е нужно и се поливат със струйка олио.


Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар