вторник, 27 август 2013 г.

Пиле по царски


Това е едно просто ястие от пиле с картофи, но много вкусно! Гарантирам ви! Опитахме го в заведение в Синеморец и после с малко фантазия го сглобихме. Ето какво ще ви трябва:

Пилешко филе
Кромид лук
Моркови
Картофи
Топено пушено сирене
Течна готварска сметана
Кашкавал

Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват заедно с морковите. Лука се задушава, нарязан на полумесеци. Пилешкото месо се запечатва, нарязано на лентички. Сметаната се агрява в тиган и в нея се накъсва сиренето, за да се разтопи, колкото е възможно. Не всяко се топи напълно. Всичко се подрежда в тава, като се започва с картофите - на филийки. Върху тях се слагат месото, лука и морковите, нарязани на кръгчета. Отгоре завършваме с ред картофи и заливаме всичко със соса от сметана и сирене. Отгоре се настъргва кашкавал и се запича до зачервяване във фурната.



Много рядко ползвам грамажи, за което се извинявам, но няма какво да се обърка :)


Приятен апетит!


1 коментар:

  1. Изглежда ми направо незаконно вкусно :-) Задължително ще опитам :-)

    ОтговорИзтриване