понеделник, 30 септември 2013 г.

Хлебно гювече






 Идеята дойде от тук, промених я малко и се получи нещо, за което мъжът ми попита "Има ли допълнително" преди да е започнал да хапва :)

Ще ви трябват:

Няколко филии стар хляб - зависи от количеството, което ще приготвяте.
Сирене
Яйца
Кашкавал
Колбас
Домати и чушки - пресни или от буркан
Масло
Количеството на всеки продукт зависи колко голямо гювече ще направите. У нас понякога индивидуалните идват малки и затова ползвам керамична тава и подреждам всичко в нея.
Ето как:

Филиите ги мажа с масло

 и захлупвам с намаслената страна към стените на съда.


Вътре слагам колбаса, сиренето

върху тях доматите и чушките
Посредата слагам още един ред хляб /2 филии от ръчен, бял хляб/ и след това пак колбас, сирене и домати.
Така запичам на 200-220 градуса, докато се запече хляба, настъргвам кашкавал, чуквам яйчицата и допичам до готовност на яйцата.

Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар