Обичам рецепти, които мога свободно да променям, да допълвам или съкращавам и всеки път да стават все по-вкусни. Ако и вие обичате ви представям една такава.
За първи път я видях като Шарен венец със солена плънка на пеп-4о, е стигнах до цветно руло на ме-4o ;))))
Ще са ви нужни:
За тестото:
200мл прясно мляко
200мл вода
60мл олио
30-35гр прясна мая
щипка захар
1 ч л сол
Около 850-900гр брашно.
За плънките:
/разбира се тя може да е само една или да са различни от моите. Аз самата слагам винаги, каквото ми се хапва или каквото имам в хладилника./
1 плънка - магданоз, сол, олио, 3 стръка пресен лук, 2 скилидки чесън, 2 червени чушки, маслини
За тестото:
200мл прясно мляко
200мл вода
60мл олио
30-35гр прясна мая
щипка захар
1 ч л сол
Около 850-900гр брашно.
За плънките:
/разбира се тя може да е само една или да са различни от моите. Аз самата слагам винаги, каквото ми се хапва или каквото имам в хладилника./
1 плънка - магданоз, сол, олио, 3 стръка пресен лук, 2 скилидки чесън, 2 червени чушки, маслини
2 плънка - пушено сирене, чедър, 200гр. задушени гъби
3 плънка - кетчуп, варено-пушена шунка, босилек, риган, мащерка.
Начин на приготвяне:
Начин на приготвяне:
Замесих тестото в машината за хляб, но съм правила същото и на ръка - няма грешка!
В контейнера на машината сипете олиото, топлата вода. В затопленото мляко разтворете маята и захарта, сипете в машината. Следват брашното и солта. Месих на програма "Тесто за пица" - месене + 2 втасвания.
В контейнера на машината сипете олиото, топлата вода. В затопленото мляко разтворете маята и захарта, сипете в машината. Следват брашното и солта. Месих на програма "Тесто за пица" - месене + 2 втасвания.
След второто втасване ивадих тестото и го раделих на 3 сравнително равни части.
Всяка топка разточих на сравнително правоъгълна кора с около половин сантиметър дебелина.
Първата намазах с магданозена паста /пасирах магданоза, чесъна, сол и олио/
Добавих първата плънка
След това втората..
Третата плънка я сложих, но забравих да я снимам :)))
Така завих рулото, намазах с олио и поръсих с чубрица. Сложих веднага /не се оставя да втаса вече оформено/ в СТУДЕНА фурна. Включих я на 200С.
Изпича се за около 40мин., но го наблюдавайте.
Приятен апетит и.. експериментирайте!
Няма коментари:
Публикуване на коментар