Това е тортата, която направих с много любов за първия рожден ден на малката си дъщеричка. Погледите и на двете ми момичета, когато я видяха бяха най-голямата ми награда!
Маслен пандишпанов блат
Ще са ви необходими:
5 яйца /разделени на белтъци и жълтъци/
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно с набухвател /аз ползвах на СофияМел в червена опаковка/
5 с.л. течно масло
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците на твърд сняг като добавите и лъжица от захарта. С останалата захар разбийте жълтъците до гъст, бял крем. Добавете брашното лъжица по лъжица към жълтъчната смес и бъркайте с шпатула до хомогенизиране. Добавете маслото и разбъркайте. Белтъците добавете на два пъти към жълтъчната смес като бъркате внимателно.
Пече се във форма с диаметър 28см. на предварително загрята на 180оC фурна за около 30-40мин. Като изстине се освобождава от формата и се реже на две.
Пече се във форма с диаметър 28см. на предварително загрята на 180оC фурна за около 30-40мин. Като изстине се освобождава от формата и се реже на две.
За да постигна формата и големината на тази единичка забърках доза и половина и пекох на 3 пъти в тавата на фурната върху хартия за печене. Не сиропирах, защото кремчето си беше доста течно и сметнах, че ще е излишно.
За крем ползвах Крем Його Кайсия на д-р Йоткер.
Да ви е сладко!
За крем ползвах Крем Його Кайсия на д-р Йоткер.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар