Сочни шоколадови блатове
2 1/3 или
290гр. Брашно
1 ½ или 150гр. Натурално какао
1 ¼ ч.л. сол
1 с.л. бакпулвер
1 с.л. сода за хляб
3 ч.ч захар
5 големи яйца
2 прахчета ванилия или 1 есенция
170гр. Меко масло
1 ½ ч.ч гъст айрян /за мен това е 1ч.ч мляко и ½ ч.ч
вода/
1 ½ ч.ч силно еспресо
Начин на приготвяне:
В купа разбърквате брашното, какаото, солта, бакпулвера и содата.
В друга купа биете маслото 3 мин. с миксер и добавяте по малко захарта. Разбива се добре. Яйцата добавяте едно по едно като след всяко разбивате добре.
Ванилията слагате в айряна. Смесва се така - В маслото слагате малко от брашното с останалите сухи съставки, малко айрян, малко кафе, малко брашно, айрян, кафе и така докато получите хомогенна смес.
Сместа се разделя на 4 части, в тавичка или откопчаваща се форма с диаметър 28см. Печете на 180оC по около 25мин. на блат.
Така приготвените блатове може да съхранявате добре завити в свежо фолио до седмица в хладилник и до две седмици във фризер.
При приготвяне на тортата не е необходимо никакво сиропиране!
Ванилията слагате в айряна. Смесва се така - В маслото слагате малко от брашното с останалите сухи съставки, малко айрян, малко кафе, малко брашно, айрян, кафе и така докато получите хомогенна смес.
Сместа се разделя на 4 части, в тавичка или откопчаваща се форма с диаметър 28см. Печете на 180оC по около 25мин. на блат.
Така приготвените блатове може да съхранявате добре завити в свежо фолио до седмица в хладилник и до две седмици във фризер.
При приготвяне на тортата не е необходимо никакво сиропиране!
Крем
Крема го правих като добавях и опитвах. Разбих 100мл. течна сметана, добавих малко заквасена сметана, и малко извара разбита с пудра захар.
Да ви е сладко!
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар